Normaal beginnen we onze blogs gelijk met tekst, toch vragen we je nu om eerst even te genieten van dit meesterwerk van BMW Design!

BMW straalt op het Concorso D'Eleganza Villa D'Este

Tijdens de openingsavond van het Concorso d’Eleganza Villa d’Este 2023 presenteerde BMW de Concept Touring Coupé. Volgens BMW is dit een uniek ontwerp om te laten zien hoe plezierig het is om met z’n tweeën te reizen. De auto is volledig ontworpen voor stijlvolle uitstapjes met twee personen.

Op evenementen zoals Villa d’Este draait alles om historie, en dat is de reden waarom BMW ervoor koos om de Concept Touring Coupé daar te tonen. BMW benadrukt opnieuw de geschiedenis van tweezits coupés, zoals de 2002 tii Touring uit de jaren zeventig en de BMW Z3 Coupé uit de jaren negentig van de vorige eeuw.

Een Z4 in een ander jasje?

Deze unieke auto, hoewel de naam Z4 tijdens de presentatie vermeden wordt, is duidelijk gebaseerd op de Z4 M40i. Hij heeft dezelfde zescilinder lijnmotor met 335 pk in de lange neus, gekoppeld aan een achttraps automatische transmissie. De Touring Coupé heeft een vast dak dat elegant doorloopt tot aan de smalle achterruit. Een scherp gesneden spoiler en grote 21-inch achterwielen geven de auto de kenmerkende shooting brake-stijl, met een dik achterwerk.

Voor het interieur heeft de Italiaanse lederkunstenaar Poltrona Frau het bestaande Z4-interieur aanzienlijk verbeterd. Het dashboard is bekleed met donkerbruin leer, terwijl de stoelen en andere interieurdelen een lichtere bruine kleur hebben. De bagageruimte is prominent aanwezig, deze elegante ruimte is voorzien van drie leren banden op de vloer. Een op maat gemaakte set tassen van BMW mag natuurlijk niet ontbreken.

BMW heeft aangekondigd dat dit model beperkt blijft tot deze concept car en dat er geen plannen zijn om het in productie te nemen. Hoewel dit enigszins teleurstellend is, is het vergelijkbaar met 25 jaar geleden toen de Z3 Coupé werd geïntroduceerd en er net zoveel mensen waren die het ontwerp lelijk vonden.

Wij zijn in iedergeval enorm fan van deze prachtige creatie.

Ben je nu zelf nog op zoek naar een BMW of MINI? Wij helpen je graag bij de zoektocht naar jouw nieuwe droomauto!