Er komt weer een BMW M5 Touring! Maar deze keer is hij hybride.

BMW-liefhebbers hebben reden tot juichen, want de langverwachte BMW M5 Touring keert terug na jaren van afwezigheid. Deze krachtige stationwagen biedt een alternatief voor de Mercedes-AMG E 63 Estate en de Audi RS6 Avant. BMW kondigt met trots aan dat de nieuwe M5 niet alleen als sedan, maar ook als stationwagen beschikbaar zal zijn. Laten we een kijkje nemen naar wat we kunnen verwachten van deze opwindende nieuwe toevoeging aan de BMW M-serie.

Krachtige hybride aandrijflijn

De nieuwe BMW M5 Touring zal worden uitgerust met een deels geëlektrificeerde aandrijflijn, waarmee BMW weer een stap zet in de richting van hybride technologie. Hoewel er nog geen specifieke details zijn vrijgegeven, wordt verwacht dat de M5 Touring een plug-in hybride configuratie zal hebben. Het zou logisch zijn om te verwachten dat deze aandrijflijn meer vermogen zal bieden dan de huidige M5, die al indruk maakt met maximaal 635 pk. Mogelijk zal de M5 Touring het vermogen van de krachtige BMW XM Red Label evenaren of zelfs overtreffen. Wat best bizar is aangezien deze BMW XM Red Label liefst 748 pk en 1.000 Nm levert.

Terugkeer van de M5 Touring

In het verleden zijn er al twee M5 Touring-modellen geweest: de E34 M5 Touring (1992) en de E61 M5 Touring (2007).

BMW M5 Touring E34

“Superieure sportwagen, verpakt in een sportief, maar nooit opzichtig koetswerk” Zo beschreef BMW M de eerste BMW M5 Touring in 1992. En ondanks de toepasselijke, bijna bescheiden beschrijving, was de E34 op vele manieren opmerkelijk. Met de inline-6-cilindermotor, oorspronkelijk ontwikkeld voor de BMW M1 sportwagen, de M-ophanging en een verbeterd remsysteem bood de E34 vermogen & rijplezier dat ongeëvenaard was in zijn klasse.

BMW M5 Touring E61

Van 2007 tot 2010 heeft de BMW M5 Touring E61 de wereld van stationwagens gerevolutioneerd met geavanceerde technologie en hoogwaardige prestaties. De E61 had een hoogtoerige V10-motor en een design dat werd gekenmerkt door ingetogenheid. Dankzij de M-sportophanging en de ruime kofferbak werd de BMW M5 Touring al snel gezien als de perfecte alleskunner.