Met een glas- of keramische coating bescherm je je auto!

Wanneer je een nieuwe auto hebt gekocht wil je natuurlijk dat de lak net zo blijft stralen als dat hij deed toen je hem kocht. Een coating kan je auto beschermen tegen bijvoorbeeld: verkleuring door zonlicht, boomhars, vogelpoep en strooizout.

Een coating zorgt voor een stevige bescherming van het lakoppervlak, ook tegen bijvoorbeeld wasstraatkrassen. Ook blijft de auto langer schoon omdat de oneffenheden in de lak worden afgesloten, hierdoor kan vuil moeilijker blijven hangen. Het schoonmaken van een auto met een coating is ook makkelijker omdat de auto minder vies wordt en omdat het vuil sneller loslaat. 

Wanneer je gaat zoeken naar coatings voor op auto’s kom je vaak een aantal termen tegen: Nano coating, keramische coating en glasscoating. Deze coatings hebben allemaal andere eigenschappen. Wij zullen de verschillen uitleggen en uitleggen wat elke coating doet.

  1. Glasscoating: Een coating op basis van vloeibaar glas (Siliciumdioxide), speciaal ter bescherming van autolak. Bestand tegen krasvorming en bijzonder waterbestendig. De coating geeft een glimmende glasachtige uitstraling aan de lak, waardoor de metallic deeltjes uit de lak beter tot hun recht komen. De coating heeft een bescherming van 2 tot 5 jaar en kan alleen door deskundigen kan worden aangebracht.
  2. Keramische coating: Een keramische coating lijkt veel op een glascoating, toch verschillen deze zeker. De keramische coating is op basis van sillciumcarbide, deze coating is ook zichtbaar dikker dan een glasscoating. Dit coatingtype geeft ook glans en bescherming aan je auto, maar minder lang (1 tot 2 jaar).
  3. Nano glasscoating: Een nano glascoating is eigenlijk een zwakkere variant van een glasscoating. Het laat net als een glasscoating het water en vuil zo van je auto afglijden. Het grote nadeel van een nano glasscoating is dat deze relatief kort blijft zitten (10.000km of 6 maanden).

Ben je benieuwd naar hoe wij jouw auto kunnen beschermen? Bekijk het hier!