”Weet jij hoe de batterij van jouw BMW of MINI autosleutel vervangen kan worden? Je kunt namelijk zelf de batterij van jouw sleutel eenvoudig verwisselen!”

Zowel BMW als MINI geven op tijd aan wanneer de batterij van de sleutel onder een bepaald niveau komt en het aangeraden wordt om deze te vervangen. Ondanks dat de batterij in een autosleutel erg lang meegaat, kan het altijd een keer voorkomen dat de batterij vervangen dient te worden. Wij adviseren dan ook altijd, wanneer de auto dit aangeeft, om dan zo snel mogelijk de batterij van jouw autosleutel te vervangen. Zo kun je onbezorgd blijven rijden met jouw BMW of MINI. Hieronder leggen we in slechts drie stappen uit hoe eenvoudig je zelf de batterij van jouw autosleutel kunt vervangen:

Hoe vervang je de batterij van jouw BMW sleutel?

Stap 1: De ijzeren sleutel verwijderen uit het plastic omhulsel. In de sleutel zit een “ouderwetse” ijzeren sleutel, deze dien je uit de plastic sleutel te schuiven.


Stap 2: De volgende stap is het openmaken van het plastic kapje. Met de ijzeren sleutel kun je in de plastic sleutel een draaiknopje opendraaien.

Stap 3: Wanneer dit draaiknopje om is gedraaid kun aan de achterzijde van de sleutel een plastic kapje openmaken. Hier kun je de batterij vervangen. Om alles terug in elkaar te krijgen volg je deze stappen, maar dan in de omgekeerde richting.

Hoe vervang je de batterij van jouw MINI sleutel?

Stap 1: Met een kleine schroevendraaier kun je aan de achterkant van de sleutel een klepje openmaken. Ben wel voorzichtig en kies liever voor een plastic tooltje. Zo voorkom je schade op je sleutel.

Stap 2: Hierna haal je de ijzeren sleutel uit de plastic sleutel. Aan de zijkant van de sleutel zit een knopje (dit is vaak chrome), wanneer je dit knopje indrukt kun je zo de sleutel eruit trekken.

Stap 3: Wanneer de sleutel er uit is zie je de batterij zitten. Deze kun je nu gemakkelijk vervangen. Om alles terug in elkaar te krijgen volg je deze stappen, maar dan in de omgekeerde richting.

Het vervangen van jouw BMW of MINI sleutel kun je dus eenvoudig zelf doen.

Wil je niet alleen de batterij van je auto vervangen maar liever je hele auto? Bekijk ons aanbod of neem contact met ons op, wij helpen je graag met het zoeken naar jouw droom BMW of MINI!