Nieuwe Mini Cooper

De huidige Mini Cooper is al een aantal jaren onder ons, nu zijn de eerste foto’s gelekt van het aankomende model. De auto is gespot tijdens een filmopname in Los Angeles, wanneer we de foto’s goed bekijken zien we dat het hier gaat om de nieuwe elektrische Mini Cooper. Dit zien we duidelijk door het ontbreken van de uitlaat en de groene S aan de voor- en achterzijde van de auto.

Aan de voorzijde is de Mini Cooper erg herkenbaar maar toch sterk veranderd. De nog grotere ronde LED-koplampen, waar nu twee horizontale lichtbalken in verwerkt zitten. De grootste verandering is zeker te weten aan de achterkant van de auto te vinden, de achterlichten zijn toch echt anders dan we van MINI gewend zijn. We zien een eigenzinnig, soort driehoekige vorm van de achterlichten. Wel herkenbaar is natuurlijk het terugkeren van de Union Jack vlag aan de achterzijde.

Bij de nieuwe elektrische Mini Cooper zal de actieradius flink groter zijn dan bij het huidige model. Het huidige model haalt zo’n 234km met zijn 32,6kWh grote accupakket. Het nieuwe model moet minimaal 385 kilometer ver moeten komen. Ook zal een uitvoering komen die zo’n 450 kilometer ver kan komen op een accu. 

Mini’s gaan natuurlijk altijd hand in hand met rijplezier, ook in het nieuwe model zal dit niet anders zijn. De nieuwe elektrische Mini Cooper zal er met drie motorkeuzes zijn; 184pk, 218pk en een extra sterke krachtbron speciaal voor de JCW uitvoering.

De elektrische modellen zullen in China geproduceerd worden. De modellen met een verbrandingsmotor zullen op de thuisbasis in het Engelse Oxford van de productieband afrollen.