Nieuwe Mini Countryman

Ontdek het nieuwste model van Mini – de splinternieuwe en grotere Countryman – nog voor de officiële lancering. Lees verder om te weten te komen wat dit model te bieden heeft, inclusief designveranderingen, grotere afmetingen en elektrische varianten.

De Mini Countryman, die onlangs werd gespot zonder camouflage tijdens fotoshoot in Los Angeles, vertoont opvallende designelementen die zijn overgenomen van de kleinere Aceman, die gepland staat voor 2025. De nieuwe Mini Countryman heeft ook aanzienlijke groei doorgemaakt, met een lengte van 4,43 meter, wat zo’n 12 centimeter langer is dan zijn voorganger.

Het herkenbare Mini-design is behouden gebleven, maar met enkele wijzigingen. De afgeronde koplampen van de huidige Countryman zijn vervangen door hoekigere exemplaren, net zoals bij de Aceman. Daarnaast heeft de Mini Countryman nu in de portieren verzonken handgrepen en een soort designelement in de C-stijl. De achterzijde van de auto is opvallend veranderd, met de kentekenplaat die terugkeert naar de achterbumper, zoals bij de eerste generatie Countryman, en een subtiele C-vorm in de achterlichten.

Naast benzinevarianten zal de nieuwe Mini Countryman ook volledig elektrische modellen hebben. De Mini Countryman E krijgt een 190 pk sterke elektromotor op de vooras, terwijl de Countryman SE All4, met vierwielaandrijving, een extra elektromotor op de achteras heeft en een vermogen van 272 pk. Beide modellen zullen beschikken over een accupakket van ongeveer 64 kWh, waarmee een WLTP-bereik van respectievelijk 440 en 420 kilometer mogelijk is.

De Mini Countryman deelt zijn basis met de BMW X1 en iX1, maar belooft een sportiever karakter dankzij een speciaal afgestemd onderstel. Naast conventionele verbrandingsmotoren kunnen we ook verwachten dat er plug-in hybride varianten beschikbaar zullen zijn. Binnenkort kunnen we waarschijnlijk ook officieel beeldmateriaal van deze nieuwe SUV verwachten, vergelijkbaar met eerdere onthullingen van de nieuwe Cooper.